info

WAT IS SCHIPPOP?

Schippop is een gratis popfestival dat jaarlijks wordt gehouden in Schipluiden (vlakbij Delft). Het is geen grootschalig festival maar het is intiem en de sfeer is goed. Schippop staat erom bekend dat de programmering veelzijdig is en dat de bands die geboekt worden aan de vooravond van het grote succes staan. Op 1 podium spelen 9 bands. Van Singersongwriters tot zwaar gitaargeweld, alles komt voorbij. Veertien jaar geleden startte Schippop om lokale bandjes een podium te bieden en nu, na jaren gestage groei, hebben de Schippopprogrammeurs een uitstekende neus voor het talent ontwikkeld; Bands die in het verleden het Schipluidense grasveld onveilig maakten, stonden niet lang daarna op de grote landelijke festivals. Denk aan Dewolff, Triggerfinger, Chef's Special, A Silent Express en recentelijk nog Kensington. 


WAAR EN WANNEER?

Op 9 juni zal de 19e editie plaatsvinden op evenemententerrein Tiendweg in Schipluiden. Vanaf 13:30 uur barst het feest los en is er ook voor de kinderen iets te doen (onder professionele begeleiding, zie hieronder) Er staan zeven optredens gepland dus je bent de hele middag en avond onder de pannen! 

Je kunt natuurlijk lekker komen fietsen, en als je uit de richting van (station) Delft komt kun je met je (OV-)fiets vanaf station Delft komen, dan ben je ongeveer 20 minuutjes onderweg. Je kunt ook de bus pakken, bus 33 halte Schipluiden, Gemeentehuis. 


CATERING

Omdat er ook voor de inwendige mens gezorgd moet worden, zijn er op het festivalterrein verschillende cateraars aanwezig. Van pannenkoeken, pasta salades tot broodje hamburgers, je kunt rond etenstijd lekker op het terrein blijven en je hoeft dus niets van de muziek te missen. 


SCHIPPOP VOLGENS 3VOOR12 DEN HAAG

"Bij festivals denk je wellicht aan uitgestrekte grasvelden, drie podia en een veel te strakke programmering. Zodat je zelfs op je vrije dag aan het plannen bent! Dat is bij Schippop duidelijk niet het geval. Een charmant podium siert een lief grasveldje vlak bij de plaatselijke tennisvereniging. Naar het blijkt ruimte genoeg voor Schippop. Alles is netjes verzorgd. Geluid, eettentjes, dixies, kinderopvang, en ook het weer werkt mee. Wederom een bewijs dat er niet veel nodig is voor een leuk festival."

Bron: http://3voor12.vpro.nl/artikelen/artikel/42079870

Kortom, Schippop is het leukste gratis festival in de polder!