ARTHUR ADAM


Programmeurs Schippop:
“Tijdens het maandelijkse ‘Live op Jan’s dienblad’, de singer-song writer avond bij de Oude Jan, was Arthur Adam een van de uitblinkers die we direct hebben geboekt om op het Schippop veld te gaan schitteren.”


 

ARTHUR-ADAM.jpg

Arthur Adam is de meest veelzijdige singer-songwriter van Nederland. Hij schrijft in alle genres – behalve urban, techno en klassiek – übermelodieuze, intrigerende, geïnspireerde liedjes en liederen. 

Begin 2006 is Arthur de eerste singer-songwriter ter wereld die uit elkaar gaat, wegens een teveel aan inspiratie. Voor zijn luidruchtige gitaarpop richt hij The New op, de andere muziek gaat nu verder onder de vlag van Arthur Adam. 

In september 2007 neemt Arthur Adam op uitnodiging van het project In A Cabin With een prachtplaat op in Zweden. Hij schrijft alle muziek en teksten, waarvan een deel ter plekke, en neemt net als op zijn debuut alle muziekinstrumenten voor zijn rekening. De plaat wordt ‘Album van de Week’ bij VPRO’s 3voor12 en brengt hem de titel ‘Artiest van de Week’ op MySpace. De nummers zijn intens, licht experimenteel en melodisch zeer sterk. 

In april 2010 verschijnt Awake. Dit album is geproduceerd door Guido Aalbers (o.a. Bertolf, Miss Montreal), is gespeeld met de mannen van het inmiddels weer tot Arthur Adam toegetreden The New (Jaimy Quite op drums, Bart van Kuijk op bas), en wordt uitgebracht door Jammm (o.a. Kyteman, C-mon & Kypski) Een echte bandplaat, laverend tussen melancholie en optimisme. De recensies zijn lovend tot zeer lovend. Arthur was vanwege Awake al te gast bij diverse radio- en televisieshows, waaronder DWDD en de Nederpopshow. 

In mei 2010 verhuist Arthur Adam van Amsterdam naar Enschede, wegens Randstadverzadiging. 

Daarvoor was hij een van de centrale leden van het Amsterdam Songwriters Guild (net als bijvoorbeeld Lucky Fonz III en Leine). Bovendien was Arthur Adam tot voor kort actief als gitarist bij Marike Jager, als bassist/gitarist/toetsenist bij de band van Joep Pelt en gitarist/pianist/achterzanger bij Mist en The White Broncos. Nu gaat alle aandacht naar zijn eigen project uit.