BASKERVILLE

Programmeurs Schippop:BASKERVILLE.jpg
“Optredens op Lowlands en Sziget zorgden voor een ongekend dansfestijn. Baskerville op Schippop wordt episch” 

Intens, verleidelijk, heftig, onverschrokken en avontuurlijk.

De muziek van het producersduo Baskerville is dat allemaal en nog tegelijk ook. En ook nog een tikje mysterieus – de naam is niet voor niets ontleend aan het meest spookachtige avontuur dat Sherlock Holmes en zijn trouwe metgezel Dr. Watson beleefden. Sterker nog, Baskerville laat de luisteraar geen moment op adem komen.
 
Geen wonder dat er onder muziekadepten al maanden reikhalzend is uitgekeken naar het debuutalbum van Baskerville. Radio 3FM voorzag de impact al dit voorjaar toen Ready To Blow reden was om Baskerville uit te roepen tot Serious Talent. Ondertussen werden de opnamen afgerond, een eigen label gecreëerd en tekende Baskerville een distributiedeal voor de Benelux. Gevolg daarvan was weer dat de lancering plaats heeft tijdens Lowlands 2010 en de live versie van het studioproject zal optreden op Sziget in Boedapest, één van de grootste festivals in Europa.
 
Het debuutalbum Disco Biscuits (One Dollar Dave Recordings/Rough Trade, 20-08-2010) doet even zinneprikkelend aan als een survivaltocht door het tropisch regenwoud. Naast heftige elektrofunk met metal- en hiphopinvloeden tref je er zoetwaterpoeltjes van dreampop in aan, lianen van techno en verfrissende open plekken, zinderend van rockinvloeden. Het geheel is dankzij bijdragen van E1 Ten (Gotcha, Trackaddicts), Bart van Liemt (The Sheer), Jacqueline (ex-Krezip), Pete Philly, Alex Krottje (Heist) en Ivo Maissan kleurrijk, vol verbeeldingskracht en volstrekt compromisloos.

 

 

In het Kasteel in Alphen a/d Rijn sprak Schippop de heren van Baskerville en (gast)zanger Bart:

Website:
http://www.iwantbaskerville.com