CASE MAYFIELD

Programmeurs Schippop:CASE_MAYFIELD.jpg
“Op zoek naar een rustpunt in het programma verwachten wij dat Case Mayfield, slechts bewapend met gitaar, het aanwezige publiek weet te betoveren met zijn mooie nummers.”

Sommige muziek komt via allerlei omwegen en vertragingen alsnog in je systeem terecht. Wanneer het er eenmaal zit, gaat het nooit meer weg. Case Mayfield maakt muziek die het hart raakt. Pure liedjes, soms niet meer dan ruwe verpakkingen voor een idee uit het hoofd van de geboren Volendammer.

Niet mooier dan het is. Dat geldt voor zijn muziek en hoe Mayfield te werk gaat. Oprechte emoties zonder al te veel opsmuk. Minimale middelen met een maximaal resultaat. Zijn debuut EP uit oktober 2010 bracht hem op vele plekken, van huiskamers naar Paradiso, de Publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland en tv-programma De Wereld Draait Door. Presentator Matthijs van Nieuwkerk noemt hem ‘misschien wel de beste zanger van Nederland’. Het is de opsmuk die Mayfield zelf in zijn bescheidenheid doorgaans achterwege laat.
 
Gitaarliedjes met subtiele folkinvloeden is waar Mayfield in excelleert. Hoewel Ryan Adams en Ray LaMontagne nooit ver weg zijn, hoor je voornamelijk de Amsterdammer zelf. In zijn nummers proef je pijn. Verdriet, venijn, boosheid en cynisme. Liedjes als ‘Crooked Waits’, ‘Our Mom’ en ‘Alright Louise’ gaan door merg en been. Ze doen pijn als een mes dat dwars door een zenuw gaat. Het is echter een pijn die welkom is.
 
Dat hij het gevoel live over weet te brengen, bewijst Mayfield in de afgelopen maanden keer op keer. Bij opkomst lijkt hij misschien een verlegen, nuchtere jongen; na een enkele noot telt slechts de muziek. Liedjes die hij consequent zonder concessies schrijft, opneemt en live vertolkt.
 
In 2011 werkt Case Mayfield aan zijn debuutalbum ‘The Many Colored Beast’, samen met producer Ro Halfhide (Lucky Fonz III, Claw Boys Claw) en verrast hij nu en dan door onverwachts nieuw werk uit te brengen, al dan niet online. Tot die tijd is hij een niet te missen live act voor elk mogelijk publiek.
 
 
Optreden en kort interview (hoe Kees Veerman Case Mayfield werd) bij DWDD:

Vorig jaar won Case Mayfield in Paradiso de Grote Prijs van Nederland publieksprijs in de categorie Singer-Songwriter:

Website:
http://www.casemayfield.com