DRIE NIEUWE NAMEN VOOR SCHIPPOP ZATERDAG 14 JUNI 2014

Revere
Tijdens het GLIMPS festival in Gent hadden de boekers van Schippop aan 1 nummer van de Engelse band Revere genoeg om hen bovenaan hun verlanglijst te plaatsen. De band maakte live een enorme indruk met energieke, sterk afwisselende nummers. Of zoals een recensie in The Times het mooi beschrijft:

“Revere combine the fiery melodrama of Muse with the rousing chamber-pop of Arcade Fire. They could, and should, be huge” – The Times.

We zijn enorm blij dat Revere voor Schippop naar Nederland komt. Een absolute must-see in Schipluiden voordat ze de rest van de wereld gaan veroveren!

www.revereonline.co.uk

REVERE_bio.jpg

De Schippop boekers zijn hard aan het werk geweest, en niet zonder succes. We zijn daarom erg blij te melden dat Revere, Pink Oculus en Logue zaterdag 14 Juni op Schippop te bewonderen zijn.

Pink Oculus
Vorig jaar heeft Schippop met Sticks & Moon de eerste stappen gezet in de hiphop hoek en dat beviel goed. Naast Kern Koppen, waarvan een aantal oud bekenden in haar band zit, hebben we dit jaar dan ook een dame uit dit genre op het programma staan, en wat voor een dame!

Haar muziek valt het beste te omschrijven als een eclectische mix van hip hop met jazz en soul invloeden.

Na de showcase op Eurosonic Noorderslag is Pink Oculus het jaar goed begonnen. 3FM heeft haar namelijk uitgeroepen tot Serious Talent. Daarnaast is bekend geworden dat Pink Oculus de aftershow van Stromae zal verzorgen op 2 april in de Heineken Music Hall. Dit voorjaar zal de opvolger worden gepresenteerd van de succesvolle single ‘Sweat’ die Pink Oculus onder meer naar DWDD, Giel (3FM) en Radio6 bracht.

www.pink-oculus.com

PinkOculus_bio.jpg

Logue
Schippop wordt dit jaar geopend door de Rotterdamse Indiepop band Logue, met local hero Roy Gielesen op de drums. De band is gevormd rond songwriter Sjoerd van Heumen die onder zijn eigen naam een EP uitbracht en in het voorprogramma van o.a. Moss en Jacco Gardner speelde.

Geïnspireerd door bands als City & Colour, Editors en White Lies weet Logue een eigen twist aan de liedjes te geven. Krachtige synthesizers komen samen met akoestische gitaar en een sterke ritmesectie bestaande uit bas en drums.

www.facebook.com/LogueOfficial

Logue_bio.jpg