EERSTE TWEE NAMEN SCHIPPOP ZATERDAG 14 JUNI 2014

De (kern) kop is er eraf.

We zijn erg bij met de eerste twee namen voor Schippop 2014, Kern Koppen en Friends of the Family.

Kernkoppen2.png

Kern Koppen

In 2006 begon het hele avontuur voor de Haagse formatie. Twee broers rappen zich door de pubertijd heen samen met een vriendje uit hun straat, tevens het vertrekpunt van hun muzikale ontdekkingsreis. De daaropvolgende jaren laten zij duidelijke sporen achter in Nederlandse hiphopgrond. Kern Koppen ontstaat tijdens deze reis en wijkt sindsdien van de platgetreden paden af.

Na hun goed ontvangen debuutalbum ‘Één’(2010) hebben zij afgelopen jaar de vier seizoenen gemaakt. Een viertal EP’s waarbij elk jaargetij van een soundtrack wordt voorzien. De eerst single ‘’Ruimte weer’’ werd al live gespeeld bij De Wereld Draait Door. In augustus werd de formatie uitgeroepen door 3FM tot serious talent.

Hun singles ‘’Noem me een man’’ en ‘’Vliegen zonder vleugels’’ worden regelmatig gedraaid op de radio. En een samenwerking met de succesvolle rapper Typhoon was vanzelfsprekend. De trots van Den Haag kent eigenlijk alleen maar hoge pieken, Schippop kan hier mooi aan toegevoegd worden!

wwww.kernkoppen.com

Kernkoppen3.pngKernkoppen1.png

FriendOfTheFamaly_bio_band.jpg

Friends of the family

Voor een heerlijke indiefolk act hoef je echt niet ver te zoeken, want in Den Haag is iets bijzonders gebeurd. Vorige zomer vond in Den Hofstad de geboorte van het nieuwe indiefolkcollectief “Friends of the Family” plaats. Zeven jonge muzikanten, elk betoverd door de meeslepende melodieën van de Engelse/Amerikaanse folkscene.

Het is een bijzondere ervaring om deze jongens te zien spelen. Zowel de manier waarop ze spelen als de reactie van het publiek heeft iets euforisch, iets aanstekelijks en komen ze weg met vergelijkingen als Mumford & Sons en Edward Sharpe & the Magnetic Zeros.

Onderling verwisselen ze met jaloersmakend gemak van instrumenten, waarbij de banjo’s, akoestische gitaren, mandolines en zelfs Ierse low whistles je om de oren vliegen! Geef deze jongens een podium en je krijgt rampestampende meezingfolk die indruk maakt met een akoestisch geluid, dat zich diep in je geheugen zal nestelen!

www.friendsofthefamily.nl

 FriendOfTheFamaly_bio.jpg