EINSTEINBARBIE


Programmeurs Schippop:
“Gezien tijdens de finale van de Grote Prijs van Nederland afgelopen december, en gezien dat het goed was. Te gekke band die je een keer live gezien moet hebben.”


EINSTEINBARBIE.jpgEinsteinBarbie wordt in 2007 opgericht door dichteres Stella Bergsma en producer Steven de Munnik. De band mixt invloeden uit pop, jazz, rock en hip hop tot een cocktail die zij zelf omschrijven als Quantumpop. EinsteinBarbie vindt het leuk om te experimenteren met muziek, elementen bij elkaar te stoppen die je niet per se bij elkaar zou verwachten. En dat zorgt voor bijzondere muziek. Iets vertrouwds dat je nooit eerder hebt gehoord. Een beetje vreemd, maar wel erg lekker!

Na lovende recensies van de eerste optredens wordt de band in 2008 gescout voor het Unsigned project van Muziek Centrum Nederland. In maart 2009 verschijnt de verzamel-cd Take Six. De cdrelease gaat gepaard met een korte tour langs de grote Nederlandse podia. EinsteinBarbie is daarna onder meer te zien en te horen bij Spuiten & Slikken (BNN), 3FM, Radio 6, als voorprogramma van Wouter Hamel en op diverse jazz- en popfestivals.

In 2010 wint EinsteinBarbie de Bandcompetitie en datzelfde jaar gaat de documentaire Writing the Rulez in premiere. De film is een project van een groep studenten Mediastiek en volgt de band gedurende 6 maanden tijdens optredens, repetities en achter de schermen.

In 2011 gaat EinsteinBarbie de studio in om de langverwachte debuut-cd op te nemen, die zal verschijnen voor de wereld vergaat.