Elephant
15:15 - 16:00

ELEPHANT: THE NEXT BIG THING

 

Zonnige melancholie in majeur. Dat is het geluid van de 4-koppige Rotterdamse indieband Elephant. De band wordt geboren in een jaar waarin een virus de muziekwereld knock-out slaat. Tegen beter weten in, maar met volle overgave stort Elephant zich op het schrijven van hun liedjes. Ze trekken zich terug in hun studio in de kassen onder de rook van Rotterdam, tussen de paksoi en de chinese kool.

Elephant overtuigt met hun eigenzinnige aanpak, sound en songs en eind 2021 worden ze getekend op het legendarische platenlabel Excelsior Recordings. Begin 2022 verschijnt het album ‘Big Thing’ dat werd opgenomen in samenwerking met Pablo van de Poel (DeWolff) in de Electrosaurus Southern Sound Studio.

Eerder in 2021 maakte Elephant al indruk met hun debuut EP met prachtige melodieën, subtiele grooves en sobere maar indringende teksten. Het wordt opgepikt door Leo Blokhuis (“Er gebeurt iets bijzonders in Rotterdam”), gedraaid door 3FM en het nummer ‘Midnight in Manhattan’ staat 3 weken in de Verrukkelijke 15 van NPO Radio 2.

Nu ook live shows weer mogelijk zijn, is Elephant te zien als voorprogramma van DeWolff en Dawn Brothers. Niet voor niets wordt Elephant getipt als de nieuwe roots/indie band die zomaar eens het verschil kan maken de komende jaren.

Aanvang: 15:15

Social Media