SCHIPPOP


Schippop is ontstaan tijdens de opening van het nieuwe sportcomplex van VV Schipluiden. Als onderdeel van de festiviteiten was er toen een poppodium voor lokaal talent. In 1999 treden er dan ook vijf bands op uit Schipluiden. Omdat er verder weinig mogelijkheden zijn voor lokaal talent om op te treden wordt besloten Schippop voort te zetten. Een aantal muzikanten / vrijwilligers slaat de handen ineen en sindsdien wordt Schippop jaarlijks georganiseerd. Van 1999 tot 2004 als onderdeel van de Hemelvaartsfeesten bij de VV Schipluiden.


In 2004 besluit de Schippop organisatie dat de bestaande locatie verdere groei in de weg staat. In 2005 wordt besloten om op eigen kracht verder te gaan. Speeltuin Holierhoek wordt gekozen als nieuwe locatie. De hele aanloopperiode verloopt soepel totdat er vertraging optreedt bij de afgifte van de vergunning. Na veel wikken en wegen wordt besloten het festival af te gelasten. De toekomst hing aan een zijden draadje. Uiteindelijk wordt, mede dankzij de vele steunbetuigingen van eerdere bezoekers, eind 2005 besloten door te gaan.


In 2006 is Schippop na een jaar afwezigheid terug. Op 17 juni wordt op het terrein van de handbalvereniging Schipluiden, Schippop 2006 georganiseerd. Het weer is zonnig, het publiek enthousiast en de bands hebben het reuze naar hun zin. Het aantal bezoekers is iets minder dan verwacht, maar met 250 bezoekers zeker niet slecht voor zo’n eerste editie Schippop ‘nieuwe stijl’. Deze nieuwe stijl kenmerkt zich door een gezonde combinatie tussen lokaal talent en regionale/(inter)nationale acts. Schippop blijkt een goede neus te hebben voor talentvolle bands, wat blijkt uit het feit dat diverse bands die in het verleden op Schippop hebben gespeeld nu landelijke bekendheid genieten.


In 2007 en 2008 wordt het ingeslagen pad verder gevolgd. Het buitenpodium neemt professionele vormen aan, evenals de bar, de backstage ruimte en het kwalitatief goede aanbod aan eten en drinken. In 2007 is de hoofdact de Nederlandse band 16Down, een band die eerder op Pinkpop en Parkpop stond, in 2008 wordt niet voor één hoofdact gekozen, maar spelen drie bands met een gedegen live reputatie, Hallo Venray, The Madd en Nobody Beats the drums. In het jaar daarop spelen o.a. Triggerfinger en DeWolff in Schipluiden, bands die het daarop op Pinkpop spelen. Schippop bewijst daarmee een klein maar duidelijk groeiend festival te zijn.


In de jaren daarna blijft Schippop groeien in het aantal bezoekers. Hierdoor wordt ook alles steeds professioneler aangepakt. In 2012 verhuisd Schippop naar het naast gelegen terrein. Bij de plaatselijke tennisvereniging is er meer ruimte voor groei. Hierdoor kan er een groter podium komen, 2 barren en lag de focus om ervoor te zorgen dat er op 1000 gelijktijdige bezoekers op het terrein aanwezig waren. Ook in deze periode worden er lokale maar ook bekende bands geboekt om op het festival te spelen. Hieronder zijn de line-up’s te zien van 2012 tot heden waar heel wat bekendere namen voorbij komen.

Line-Up Historie