IMMENS

Website:
http://www.immensmuziek.nl

IMMENS.jpg

Programmeurs Schippop:

“Winnaar van de Ongekend Talent contest. Schippop heeft geen grote historie met Nederlandstalige bands en dat maakt het optreden van Immens des te bijzonder.”

Immens is een Nederlandstalige pop/kleinkunst band uit Den Haag (Nederland) met een zelfgeschreven repertoire. De band gaat inmiddels al 7 jaar mee en bestaat uit:
Tom Dingjan (zang/gitaar)
Reinier van Dieren (piano/zang)
Richie Reichgelt (bas)
Eduard Kelderhuis (drums)

Hoe het begon…

Tom en Reinier waren door hun achternamen tot elkaar veroordeeld. Ingedeeld op alfabetische volgorde (allebei hun achternamen beginnen met een D) komen zij binnen op de campus van hun studie. Tom met een gitaar, Reinier met een piano.

Muziek kon dus ook niet uitblijven.
In het midden tussen de klassieke muziek en de alternatieve scene vinden zij elkaar in de Nederlandstalige liedjes. Een samenwerking is begonnen.
Ze doen auditie voor een cabaretfestival in het studentencircuit en worden vervolgens gevraagd een aantal liedjes te schrijven voor een voorstelling. Deze avond wordt een groot succes en met het toetreden van Eduard en Michiel is de band compleet.
De naam Immens wordt gevonden in een Frans woordenboek en betekent grenzeloos, iets waar muziek voor zou moeten staan.
 
Wat we gedaan hebben…
 
Al snel wordt de demo het is tijd (2003) opgenomen. Deze cd gooit vooral hoge ogen in het studentencircuit en er wordt dan ook vooral opgetreden op studentenfeesten.
Eind 2004 besluit Immens voor de muziek te gaan leven en gaat er helemaal voor te gaan. Het najaar wordt gebruikt om nieuw repertoire te schrijven en veel te repeteren.
Begin 2005 is de tweede demo red me een feit en het wordt een goed jaar. Er wordt meer dan 50 keer opgetreden, de band krijgt goede recensies en wint zelfs een aantal muzikale prijzen.
 
Het vele optreden wordt vervolgd in 2006 en ook verzorgde Immens voorprogramma’s voor oa De Dijk, Rowwen Heze en Van Dik Hout.
2007 staat in het teken van het opnemen van een debuutalbum welke wordt afgemixt en gemasterd in de prestigieuze Wisseloord studio’s in Hilversum.
Op 3 maart 2008 komt de single nog nooit zo rijk geweest uit en de band gaat heel het land door voor optredens op podia, radio en tv. Op 25 maart wordt het album nog nooit zo rijk geweest uitgebracht. Ook worden er weer diverse voorprogramma’s verzorgt van gerenommeerde Nederlandstalige bands en artiesten.
Met het repertoire van dit debuutalbum treedt de band tot ver in 2009 op.
In september 2010 ging het theaterprogramma 4.Het leven van de band in première gaan met een daaropvolgende theatertournee in Nederland.
 
Wat we gaan doen…
 
Begin 2012 kwam de  nieuwe single ‘Aangekleed Verlangen’ uit en Immens speelt in het voorjaar haar nieuwe theater programma ‘Omdat Van Delen Veel Meer Komt’