LAATSTE DRIE NAMEN VOOR SCHIPPOP ZATERDAG 14 JUNI 2014


Kraak en Smaak (DJ Set)

kraakensmaak.jpgWeten jullie nog een paar jaar geleden, Baskerville rockte als afsluiter van Schippop! Het is lang geleden dat ons festival een elektronische afsluiter had. Dit jaar herhalen we dat succesvolle trucje, maar dan beter!

Kraak & Smaak(DJ Set) komt namelijk richting Schipluiden. Zelf omschrijven ze hun opzwepende mix van elektronische funk, samples en breakbeats als ‘future funk’. Als Kraak & Smaak aanwezig is, houdt het publiek de voeten in de regel niet op de vloer. Nationaal en internationaal heeft deze live dance-act een uitmuntende reputatie opgebouwd met hun sprankelende shows. Na de albums Boogie Angst en Plastic People kwam in april 2011 het derde album Electric Hustle uit op PIAS. Dit album kreeg lovende recensies.

Afgelopen oktober werd het album Chrome Waves gereleased, waarop verscheidene gasten te horen zijn, waaronder Sam Duckworth en Janne Schra. De eerste singles van het nieuwe album, The Future Is Yours en Good For The City, zijn al door alle grote smaakmakers uit de scene gesupport en de nummers van dit succesvolle Nederlandse producerstrio gaan weer van Londen tot Los Angeles en terug naar Amsterdam.

Op 14 juni is het de beurt aan Schipluiden, bewapend met een live vocalist moet dit wel een succes worden!

www.kraaksmaak.nlKrach

In 2011 zagen wijkrach_art_250.jpg deze band al bij onze vrienden van Aangeschoten Wild het dak van Lijm&Cultuur in Delft afspelen. Dit jaar met een gloednieuwe plaat op komst was voor ons dan ook meer dan logisch om Krach te boeken.

Het geluid van Krach laat zich het beste omschrijven als rauwe rock met een dance-insteek. Vuige gitaarrock met technosynthesizers, blasfemische beats en hijgende hypno-vocalen: alsof Jack White behoorlijk agressief toegetakeld wordt door de heren van Millionaire, terwijl Soulwax met een zweepje in de aanslag toe staat te kijken. Op plaat adembenemend, op het podium een beleving. Een heuse danstsunami wordt opgewekt als Krach optreedt.

www.derkrach.nlEveline Vroonland

Eveline02.jpgHet inmiddels traditionele optreden ‘op het veld’ rond etenstijd wordt dit jaar verzorgd door niemand minder dan Eveline Vroonland. En daar zijn we heel blij mee!

Haar songs schrijft ze zelf. Niet op gitaar of piano, maar op een loopstation. Door verschillende beats en geluiden over elkaar op te nemen en in een ‘loop’ af te spelen ontstaat er een ritme en melodie. Dat is de basis van een liedje. Door hier diverse zanglijnen en koortjes overheen te zingen ontstaat het eigen geluid dat Eveline kenmerkt.

In 2014 verschijnt schijnbaar uit het niets de eerste EP met daarop het nummer Safe & Sound. De song wordt direct opgepikt door diverse media en Eveline wordt uitgenodigd om live op te komen treden op televisie (DWDD) en op de radio (Giel, Stenders, Domien). Radio 3FM roept haar ook uit tot Serious Talent. Een fantastisch begin en grote pluim voor Evelines songschrijf kwaliteiten.

Haar optreden is van 18.30u tot 19.00u. Zorg dat je op tijd wat te eten hebt en een biertje binnen handbereik, en geniet met het bord op schoot van Eveline Vroonland.

www.evelinevroonland.nl

De hoogste tijd om de laatste drie namen van Schippop 2014 te verklappen. Op zaterdag 14 Juni kunnen jullie op Schippop genieten van Eveline Vroonland, Krach en als afsluiter Kraak en Smaak