MARBLE SOUNDS

Programmeurs Schippop:MARBLE_SOUNDS.jpg
“Schippop heeft een warme band met België en is altijd op zoek naar aanstormend Belgisch talent, dat mooi in het rijtje past tussen Triggerfinger en The Van Jets.”

In 2007 neemt Pieter Van Dessel (Plastic Operator) in Canada een eerste EP’tje op onder de naam Marble Sounds. ‘A Painting Or A Spill’ krijgt goede reviews en wordt vergeleken met Pinback, The Notwist en Eels. De single ‘Redesign’ haalt de playlists van Radio 1, Duyster (StuBru) en het programma van de bekende BBC-DJ Steve Lamacq.

Terug in België verzamelt Pieter een band rond zich, met daarin Gianni Marzo (Isbells), Christophe Vandewoude (Soon), Johan De Coster (Soon) en Frederik Bastiaensen (ex-General Mindy). Er volgen optredens in het voorprogramma van Why?, Micah P. Hinson, HRSTA en Keith Caputo (Life Of Agony). Marble Sounds levert bovendien de openingstrack van een tribute-cd voor de Amerikaanse folkzangeres Kath Bloom. Daarop verkeert de groep in het uitstekende gezelschap van Devendra Banhart, The Dodos, Bill Callahan (Smog) en Mark Kozelek (Red House Painters). 
 
In maart 2010 verscheen hun eerste full-cd ‘Nice Is Good’ op Zealrecords (Isbells, Toman, Kiss The Anus Of A Black Cat,…). Op het debuutalbum zijn ook de Japanse zangeres Miwako Shimizu (Predawn) en Robert Pollard (Guided by Voices) te horen. Met de woorden “bloedmooi” en “Duyster” bombardeerde Focus Knack Marble Sounds tot één van de drie Belgische beloftes voor 2010. In De Morgen werd het album ‘CD van de Week’ met een uitzonderlijke 5-sterren quotering. Het album kreeg ook zeer lovende recensies in Humo, Oor, Rif Raf en talrijke webzines en magazines. Album tracks werden regelmatig gedraaid op Studio Brussel, Radio 1, Radio 2, Klara en Q-Music.
 
Eind 2010 verscheen de single ‘Sky High’. Het nummer werd vergezeld door een bloedmooie animantieclip (http://vimeo.com/15843173) gemaakt door Nouvelle Cuisine. De video werd genomineerd voor een Music Industry Award (MIA) in de categorie ‘Best Video’. De single werd opgepikt door Studio Brussel, in hoogste rotatie gedraaid en staat nu reeds verschillende weken in De Afrekening (nr. 4) en De Hotlist. 
 
Live maakt Marble Sounds sinds de release van het album heel wat indruk met optredens in zowat alle bekende muziekclubs in Vlaanderen en op festivals als Domino Festival (AB), Feeërieën, Crossing Border Festival (Den Haag) en Eurosonic (Groningen). Het leverde de band een nominatie voor ‘Beste Live Concert’ op de CuttingEdge Awards op. Begin 2011 werd de band uitgenodigd door Hooverphonic om de support te verzorgen tijdens twee uitverkochte concerten in de Ancienne Belgique in Brussel. In maart 2011 staan Marble Sounds en Hooverphonic opnieuw samen op het AB podium in het kader van het ‘Poulains’ project van Studio Brussel. 
OOR over Marble Sounds:
“Prachtige samenzang, meesterlijke gitaarlijntjes en prachtige woorden voor nog mooiere droomliedjes: ‘Smoking Was A Day Job’. Nice is good is een veel te bescheiden titel.” 
 
BBC RADIO (Steve Lamacq) over Marble Sounds:
“This is something: this is one of those gems that comes through the post when you’re sifting through the postbag.”
 

Website:
http://www.marblesounds.com