MINGS PRETTY HEROES

Ming’s Pretty Heroes, de band rond zangeres enMINGS_PRETTY_HEROES.jpg
songschrijver Ming (1985), bracht in januari 2008 in eigen beheer de EP “Cut Off From Gravity” uit. In mei 2009 won de band de 1e prijs in de NCRV Open Podium finale. De juryleden, waaronder Frederique Spigt en liedjesschrijver Marcel de Groot: …“we werden het unaniem eens over het opvallende, creatieve, verrassende, roodharige Rotterdamse talent Ai Ming Oei en haar muzikanten.” Begin september 2009 was het tijd voor de volgende release. Bij platenlabel Coast to Coast bracht Ming debuut album “Ok Mr. Mix” uit. Het typische singer/songwriter geluid wordt live en op album Ok Mr. Mix voorbij geraasd door vette synth solo’s, logge drums, een heus omnichord en soms zelfs een klein strijkorkest.


De recensies over het album waren positief. Musicfrom: “OK Mr. MIX is een echte groeiplaat. De luisteraar zal bij elke luisterbeurt verrast worden door al het moois dat op dit schijfje te ontdekken is.” MusicMaker Magazine: “Als je van vrouwelijke vocalen houdt in combinatie met de nodige elektronische samples, dan zou Ok Mr. Mix van Ming’s Pretty Heroes wel eens helemaal jouw ‘cup of tea’ kunnen zijn.” Fret Magazine voegt toe: “Ming is zeker grenzen aan het opzoeken. Daarmee bewijst ze dat er binnen haar genre veel mogelijk is.”

Op speciale uitnodiging van het Chinese Midi festival vertrekt Ming eind april met haar band naar Beijing. De band speelt dan op het festival, maar doet ook nog andere belangrijke podia als het MAO live House en club YuGongYiShan aan. In oktober van dit jaar staat er voor Ming’s Pretty Heroes nog een toer gepland, namelijk eentje door buurland Duitsland.

Website:
http://www.mingsprettyheroes.com/