MOONPILOT

Programmeurs Schippop: MOONPILOT.jpg
“Winnaar OngekendTalent contest, maar stond al een tijd op onze shortlist.”

Moonpilot releast de eerste EP in April 2008. Deze werd vrijwel meteen opgepikt door de lokale radio en de maanden daarna stonden in het teken van zoveel mogelijk spelen in eigen regio.

Begin 2009 begon moonpilot met de opnames van hun eerste full lentgh album. De maanden daarna werden volkomen benut om het album (getiteld ‘Control’) te produceren. Dit album zag het licht in januari 2010
 
Begin februari stond Moonpilot met de release van hun eersteling voor een compleet uitverkochte kleine zaal van het Paard van Troje.
 
De cd werd zeer positief ontvangen door bekende nederlandse muziektijdschriften als Oor, LiveXS en Musicfromnl. Ook door de luisteraars van VPRO’s Luisterpaal werd hij hoog gewaardeerd.
 
Daarnaast reageerde ook enkele Duitse magazines positief. De sound werd omschreven
als ‘internationaal’ en vergeleken met reeds gevestigde grote Engelse bands.
 
In maart was Moonpilot een week lang te gast bij Rob Stenders in het programma Stenders Eetvermaak op 3FM. Met alle opdrachten voltooid werd voor het eerst Moonpilot op landelijke radio gedraaid.
 
In Juli 2010 werd Moonpilot 3FM ‘Serious Talent’ en werd hun nummer Caroline regelmatig gedraaid op 3FM. Dankzij de status van ‘Serious Talent’ kregen zij de kans om op een van de grootste festivals het ‘Zwarte Cross-festival te spelen op het Serious Talent podium.
 
In september 2010 werd Moonpilot door de Popronde geselecteerd voor de popronde toer en werden zij maar liefst 20 keer geboekt. Dit maakte Moonpilot een van de meest geboekte popronde bands tot nu toe.
 
In Oktober 2010 werd ‘Control’ genomineerd voor de Haagse Pop Prijs in de categorie: Beste Album 2010. Op 21 october wonnen ze daadwerkelijk deze popprijs.
 
Na 60 optredens te hebben gedaan in 2010 en de voorgenomen doelstellingen in dat jaar te hebben bereikt, is moonpilot klaar om groter te gaan.

Het interview met Ongekend Talent Contest-winnaar Moonpilot:

Kleedkamersessie Moonpilot:

Website:
http://www.moonpilot.nl