MOZES AND THE FIRSTBORN


Programmeurs Schippop:

“Schippop houdt van bands die op het punt staan van doorbreken, en dat is bij deze band zeker het geval. Ze gaan snel en hebben skills, kom ze gratis bij ons bekijken nu het nog kan.”


MOZES-AND-THE-FIRSTBORN.jpgMozes and the Firstborn is een Eindhovense garagepopband die in maart 2013 zijn titelloze debuutalbum uitbrengt. Ze hebben dan al op Eurosonic/Noorderslag gespeeld, hetgeen ze in het voorjaar van 2013 een aantal shows in Duitsland, Italië en Zwitserland oplevert.

Mozes and the Firstborn bestaat uit zanger en gitarist Melle Dielesen, drummer Raven Aartsen, bassist Corto Blommaert en gitarist Ernst-Jan van Doorn en wordt opgericht in de zomer van 2010. Voor de opnames van debuut-EP I Got Skills gaat de band naar het historische Philips NatLab in thuisstad Eindhoven, de plek waar ooit de cd werd uitgevonden. Ze presenteren I Got Skills in Eindhoven en Antwerpen en de 300 gedrukte exemplaren zijn binnen een mum van tijd uitverkocht.

“The messiah has arisen”
Met hun gruizige garagepop doen ze in 2011 veel verschillende steden aan tijdens de Popronde en als voorprogramma van bands als DeWolff en Go Back To The Zoo. Ze claimen zelf één van de grootste talenten van Nederland te zijn, want als je niet in jezelfd geloof, waarom zouden anderen dat dan wel doen? Op de Facebook-pagina van de Eindhovense band prijken dan ook de verlossende woorden “The messiah has arisen.”

Afterparty Jack White
De muziek van het viertal kenmerkt zich door invloeden die reiken van de rock ‘n roll van Rolling Stones tot hedendaagse psychedelische rock van Ty Segall en Black Lips. Daarmee weten Mozes and the Firstborn in juni 2012 al een optreden op de afterparty van Jack White in de Heineken Music Hall te regelen Die zomer staan ze ook op popfestival Into The Great Wide Open.

Platendeal bij Top Notch
Mozes and the Firstborn tekenen in januari 2013 bij voormalig hiphoplabel Top Notch en brengt meteen de eerste single ‘I Got Skills’ uit. Het viertal wordt uitgeroepen tot één van de 12van3voor12 en speelt op Eurosonic/Noorderslag. De titelloze debuutplaat verschijnt in maart 2013 en met de tweede single ‘Peter Jr.’ worden Mozes and the Firstborn uitgeroepen tot 3FM Serious Talent.

Naar het buitenland
Mozes and the Firstborn blijven ook niet onopgemerkt in het buiteland. Zo spelen Melle, Raven, Corto en Ernst-Jan in het voorprogramma van The Walkmen in Brussel en touren ze in mei 2013 met bluesrockduo Two Gallants door Zwitserland, Italië en Duitsland. In die landen brengen ze ook hun debuut-EP I Got Skills uit.

Festivals
In de zomer van 2013 maken de heren hun opwachting op verschillende Bevrijdingsfestivals en staan ze op andere grote popfestivals als Best Kept Secret en De Wereld Draait Buiten.