PLEASE!


Programmeurs Schippop:
“Funkadelic hip-pop kun je het noemen: aanstekelijk, dansbaar en uitnodigend. Tijdens Cult Royale heeft deze band bewezen Schipluiden aan het dansen te krijgen, en dat smaakte naar meer.”


 

PLEASE.jpgTo PLeaSe!

Dat is het motto van deze jonge Amsterdamse band. Sinds de oprichting in 2009  door toetsenist Max Schuiling, drummer Nino Terluin en singer-songrapper Adam Bais heeft PLeaSe! een hoop gedaan. De eerste 2 jaar gingen op aan hard oefenen en zo veel mogelijk spelen, Erik van der Paardt (bas) en Naomi Beijer (zang) sloten zich in februari 2009 bij de band aan. Het hoogtepunt van 2010 was de finale Kunstbende waar veel op zou volgen.

2011 was te gek! 21 januari verkochten we de release party van onze eerste EP in Paradiso uit en debuteerde gitarist Jelle Broek. Op 30 september 2011 hadden we weer een volle bak, nu ter gelegenheid van een dubbele single en videoclip. In december stonden we drie avonden in de grote zaal van Paradiso, in het voorprogramma van De Dijk.

Tussendoor haalden twee bandleden hun eindexamen, en kregen we een nieuwe drummer: Jesse Bonger (Jezzefur). We deden 60 optredens en schreven de songs die je nu op “Madmen” hoort. Dansbare, frisse, up-beat tracks met invloeden uit de hip-hop, funk, soul, jazz en pop.
2012 was gekkenwerk: We releasden in een volle oude zaal van de Melkweg  onze 2e EP: Madmen. Samen met een clip voor de single Working Like a Madman. Met die single gingen we op bezoek bij o.a. Giel en De Wereld Draait Door. Na al die spanning was het tijd voor een geweldige zomer. We toerden mee met Horizontoer en voeren 10 dagen lang over de waddeneilanden. In het najaar stonden ruim 20 optredens in heel Nederland op ons te wachten want we tourden mee met de Popronde. En wat lieten we daar horen?

Funkadelic hip-pop, kun je zeggen: aanstekelijk, dansbaar en uitnodigend. Je hoort flarden Jamiroquai, Incognito, Chef’Special, The Roots en meer. Een journaliste schreef “afro-hop”. Dat kan ook, maar dan gaat het niet over de muziek.