Rapaille
14:45 - 15:30

Rapaille Collectief

Verwacht een grenzeloos en aanstekelijk enthousiasme van dit opvallend bonte en alsmaar groeiende gezelschap! Je zou het bij vlagen zelfs muzikaal kunnen noemen. Rapaille maakt bovenal plezier. Plezier met instrumenten, plezier met woorden en plezier met het publiek.

 

Vlijmscherpe rapteksten, gezongen poëzie en catchy refreinen die gegarandeerd nog dagen in je kop blijven zitten. Hierbij trekt dit Delftse ensemble pleziermakers zich niets aan van conventies en hokjes en musiceert het zich dwars en diagonaal door alle muziekstijlen heen. Nederlandse chansons wisselen Afrikaanse beats en melodieën af en via een scheurende Blues belanden we na een opzwepende Calypso in de heerlijke laid-back sfeer van een maatschappijkritische Reggae.

 

“Muziek is grenzeloos, taal is grenzeloos en de liefde voor muziek al

helemaal!”

 

Stilstaan is geen optie en meezingen gaat vanzelf. Met groot respect voor vorige generatie liedschrijvers en theatermakers laat Rapaille de woorden van hun generatie spreken. Bij Rapaille is iedereen altijd “Morgen Vrij” en ben jij dat niet, dan zing je gewoon uit volle borst mee met “Nee, Niet Wij”. All-African sounds waar je bloed gegarandeerd sneller van gaat stromen komen uit de koker van ssw Ruji.

  

Samenstelling:

Charlie de Bruijn – lead vocalen

Nick Keijzer – drum & percussie

Ruji Ishimwe – gitaar & vocalen

Daan Verhoeven – lead gitaar

Tinus Koorn – mondharmonica

Farid Benkmill – bas

Arnold Geerts – percussie

Tim van den Eijk – lead vocalen