SCHIPPOP 2013 PRESENTATOR


Portfolio Rudy Mackay:


Rudy Mackay in actie bij 3FM:


TOEN

‘k Heb ooit Koopkracht gepresenteerd op Ned. 3 en ben camerajournalist (camjo) geweest voor NOS Headlines. Voor 3FM deed ik veel verslaggeving zowel op de radio als op tv/internet. Behalve alle grote festivals, ook als camjo in Nairobi waar elk jaar Serious Request Kenia wordt gehouden. Vanaf de opkomst tot de ondergang heb ik bij omroep LLiNK gewerkt. En nee, niet als financieel directeur.

NU

Momenteel ben ik zelfstandig media professional. Dat betekent dat ik zelfstandig zo ongeveer alles op het uitvoerende mediavlak doe. Vaak te horen als DJ op Radio 6 of als voiceover voor radio- en tvproducties. Daarnaast ben ik bijvoorbeeld muzikant en componeer muziek en sounddesign voor films, animaties en commercials. Op het podium vind je me solo als singer/songwriter, als begeleiding van artiesten of met m’n superdikke Mirakelse TVtunes Coverband. Bovendien vind ik het belangrijk om kennis door te geven en ben daarom radio- en tvdocent op de School voor Journalistiek in Utrecht.

Dat is het. In een notendop. Altijd in voor nieuwe uitdagingen, avonturen en samenwerkingen. Verhalen vertellen en deze versterken door geluid. Door sfeer. Door je ogen dicht te doen en maar te beleven.

Erg blij zijn we, om je voor te mogen stellen aan de presentator voor Schippop 2013: Rudy Mackay

RUDY-MACKAY.jpg