SCHIPPOP 2015: CHECK!

SCHIPPOP 2015: CHECK!

Wat was het een mooie editie. Schippop 2015 gaat de boeken in als ‘gelukt’. Op alle fronten: stopsfeer, super line-up, perfecte temperatuur, heerlijk zonnetje, tevreden publiek, lekker eten. Wat wil een mens nog meer? Nou, even nagenieten:

 

Van onze goede vrienden uit Delft, van Café de Oude Jan, kregen we een voorprogramma cadeau: Dooxs speelde het publiek warm terwijl er volop Zomerfeestkaarten werden verkocht in de sporthal. Precies op dat moment brak het zonnetje door en mensen bleven lekker hangen voor een drankje in de zon. Om 15:00 trapten we officieel af met Steye & The Bizonkid, die voor een gezellig gevuld terrein speelden. Hier en daar gingen de eerste koppies op en neer en voorzichtig werd er met de knietjes gewiebeld. De toon is gezet, Schippop 2015 is van start.

 

Akwasi wist er een mooi boeltje van te maken, en dat bedoelen we positief. Hij keek van het podium op het grasveld en zag mensen lekker op het gras zitten, van het zonnetje genieten en van een biertje nippen. Hij wilde deze “dooie boel” wel wat enthousiaster zien en riep dat hij wel wilde stagediven en crowdsurfen. Normaal gesproken doe je dat als er een grote mensenmassa voor het podium staat, maar Akwasi bewees dat je met een man of 15 ook best een eind komt. Check de beelden op facebook!

 

Stuurbaard Bakkebaard liet even goed van zich horen en toen iedereen eenmaal goed wakker was, liet Sue the Night even zien waarom ze 3FM serious talent zijn geworden. Daarna maakte het Schippoppubliek kennis met de New Wave van Rats on Rafts. Onze verwachtingen werden overtroffen, de mannen speelden een strakke set en het veld stroomde steeds voller met dansende mensen. Time flies when you’re having fun; de overgang van middag naar avond is nog nooit zo ongemerkt voorbij gegaan.

 

En toen kwam The Cool Quest. Wat een band. Wat een muziek. Als deze band niet groot gaat worden, weten wij het ook niet meer. Alle beentjes kwamen los van de grond en ook de sfeer ging steeg tot ongekende hoogte. De sfeer zat er dus behoorlijk goed in, maar toen kwam Casa de la Muerte en gaf ‘m nog een zwieper. Dansen, springen, feesten, lachen, en dan ook nog zo’n mooi glitterjasje. Een koude douche uit de Schipluidense hemel mocht de pret niet drukken: de Schippoppers bleven tot het bittere eind feesten met Casa. En dan kun een beetje regen op weg naar huis prima hebben.

 

Terwijl de Schippop crew het terrein al vanaf vanmorgen vroeg aan het afbouwen en opruimen is, kun jij op facebook alle foto’s nog eens terugkijken. En een paar filmpjes. In de loop van deze week zullen we de officiële foto’s op de website plaatsen dus houd ook deze site in de gaten!

 

Tot volgend jaar!