SCHIPPOPGASTEN AFL. 2: ALASCA

2. AlascA – I Dreamed she was the Universe 

“We mochten spelen bij Indekringloop in Zwolle een geweldig en prachtig initiatief om alternatieve artiesten mooi vast te leggen met akoestische muziek in een kringloopwinkel. 
Deze mogelijkheid bood ons een video die ons aan deed slaan bij een breder en groot publiek. Daar zijn we nog steeds dankbaar voor!”

3. Sufjan Stevens – Futile Devices

“Wij vinden Sufjan Stevens het grootste muzikale genie van onze tijd. 
Hij zet een streep onder alles wat er gemaakt is tot nog toe en somt dat op of vernieuwt dat dusdanig dat velen het pas over 2 of 3 jaar zullen snappen of trachten te kopiëren. Harmonie in sfeer, compositie, melodie, zang, ritme. Voor ons de meest vlekkeloze benadering van perfectie.”

4. AlascA – I will go (single version)

“Als we meer video’s zouden kunnen mogen plaatsen hadden we nog wel Yeasayer, Bonnie Prince Billy, Roy Harper en oh zoveel andere favorieten willen plaatsen, maar onze overlevingsdrang gebiedt ons om onze nieuwe single hier in dit lijstje te vermelden. Deze I will go is de single-versie van het gelijknamig nummer op ons album. Het ontstond door een misverstand en hoewel we zelf moeilijk konden kiezen tussen beiden versies werd deze gelijk door onze Producer bestempeld als een single waar we volgens hem maar dankbaar gebruik van moesten maken. Live spelen we beiden versies van het nummer.”

Geinspireerd door het beroemde programma Zomergasten willen wij van Schippop jullie graag voorstellen aan een nieuw item: Schippopgasten. In iedere aflevering van Schippopgasten is een van de Schippop 2012 acts te gast. En wie te gast is, mag drie Youtube-video selecteren die bijzonder zijn voor de band en deze video’s van commentaar voorzien. In deze tweede aflevering… AlascA

1. Midlake – Head Home 
“Een absolute AlascA favoriet. ‘Trials of Van Occupanther’, het tweede album van Midlake, daar mag je ons altijd voor wakker maken. Dit nummer vat voor AlascA eigenlijk alles samen waar we van houden; mooie samenzang, sterke tekst, prachtig productiewerk en een knap staaltje melancholie.”