SCHIPPOPGASTEN AFL. 4: SCHOOL IS COOL

2. School Is Cool – In Want of Something

“Ik zal onze eerste clip er maar niet bijzetten want dat is exact hetzelfde nummer als dat van ons eerste tv-optreden (logisch =)). Onze tweede clip is die van ‘In Want Of Something’, en degene waarmee we ondertussen de meeste lovende opmerkingen hebben geoogst. Hij is geregisseerd door Daan Van Baelen (broer van onze bassist Toon) en gebaseerd op een idee van de band.”

3. Arcade Fire -Power Out

“Onze grootste inspiratiebron is de ongelofelijke band Arcade Fire. We houden enorm veel van hun muziek en het nummer Power Out is hun meest magistrale opus.”

4. The Pixies – Rock Music

“De band of het nummer dat ons deed besluiten om de muziek in te gaan? Ze zeggen over de Pixies dat niet veel mensen de band goed vonden, maar dat iedereen die het wel goed vond spontaan een band oprichtte.”

Geinspireerd door het beroemde programma Zomergasten willen wij van Schippop jullie graag voorstellen aan een nieuw item: Schippopgasten. In iedere aflevering van Schippopgasten is een van de Schippop 2012 acts te gast. En wie te gast is, mag drie of vier Youtube-video selecteren die bijzonder zijn voor de band en deze video’s van commentaar voorzien. In deze vierde aflevering…SCHOOL IS COOL

 
1. New Kids in Town – Live at De Zevende Dag
“Dit was ons eerste televisie-optreden. Op het zondagvoormiddag-politieke-debatten/lifestyle/seniorenprogramma ‘De Zevende Dag’. We waren erg zenuwachtig en vlak daarna moest ik in allereil weg om een optreden met een andere band te spelen in een oude schuur ergens in Wallonië. Beslist minder glamoureus, dus!”