SCHIPPOPGASTEN AFL. 7: BLACK BOTTLE RIOT

2)    Black Bottle Riot – Turning The Tide

“Dit nummer had zo op een oud album van Thin Lizzy gepast. De clip is van het eerste idee tot de laatste kleurbewerking gemaakt in slechts 48 uur, waarmee Black Bottle Riot op het 48 Hours Festival een aantal prijzen won. Je kunt de liters whiskey dwars door het scherm ruiken…”

3)    Black Bottle Riot – In the Balance, live @ Paradiso

“Afgelopen winter deed Black Bottle Riot een tourtje met de mannen van De Staat, onder andere in Paradiso. Terwijl gitarist Mike een kapotte gitaar vervangt, speelt zanger Simon op zijn mondharmonica alsof het een soundtrack van Ennio Morricone betreft. En natuurlijk breekt Mike later in het nummer wéér een snaar. Dat is pas hard werken!”

Geinspireerd door het beroemde programma Zomergasten willen wij van Schippop jullie graag voorstellen aan een nieuw item: Schippopgasten. In iedere aflevering van Schippopgasten is een van de Schippop 2012 acts te gast. En wie te gast is, mag drie of vier Youtube-video selecteren die bijzonder zijn voor de band en deze video’s van commentaar voorzien. In deze zevende en laatste aflevering… BLACK BOTTLE RIOT

 
1)    Black Bottle Riot – Bright Light City
“Voor liefhebbers van AC/DC en ZZ Top. De heren van Black Bottle Riot crossen wat rond in een jeep, tractor en boot, terwijl smakelijke cheerleaders zich van hun beste kant laten zien. Een zooitje ongeregeld, maar wat rockt het lekker!”