Spanish
21:00 - 21:45

De 24-jarige Spanish is een rapper afkomstig uit Maassluis. Geïnspireerd door Old-School Hiphop, voornamelijk Nederlandstalig, is hij begonnen met het schrijven van lyrics. Toen hij voor het eerst clips van o.a. Brainpower en Opgezwolle bekeek wist hij het zeker: ‘’Dít is wat ik wil gaan doen!’’

Wat voorheen sporadisch was, is nu dagelijkse bezigheid. Samen met zijn kameraad en beatmaker Lazy is hij geregeld bezig met het creëren van nieuwe muziek. Zijn bewondering voor de Nederlandse taal maakt dat de beste man er altijd voor in is om aan de slag te gaan met zijn pen en kladblok. ‘’Inspiratie zit hem namelijk in alles, écht alles! Iets onder woorden brengen is een heerlijke en vooral directe manier van uiten en creëren. Dat ligt mij wel. Ik ben continu opzoek naar nieuwe ideeën, mijn antenne staat altijd aan’’.

De kenmerkende factoren van Spanish zijn met name de rauwe sound, zijn flows en zijn wordplays. Een sterke presentatie en het overbrengen van het juiste gevoel staan hoog in het vaandel bij de ambitieuze jongeman.