Standup ’69
22:30 - 23:15

Standup ’69 is een Indie Rock trio uit Rotterdam met een voorliefde voor catchy nummers met een psychedelisch randje. De muziek neemt je mee door een landschap van strakke drums, zwevende gitaren, snijdende synths, samples en dromerige zang. Op het podium wordt alles uit de kast getrokken voor een spannende en indrukwekkende live ervaring.

Sinds de zomer van 2010 werken zangeres Emmy Kadee en gitarist Willem-Pieter Zoutendijk aan de Standup ’69 sound. Eind 2012 kwam drummer Bruno Vogel bij de band en ook de Microkorg synth kreeg een plek in de spannende live show. Het trio creëert een trippy, sexy en energieke live show dat de aandacht van het publiek grijpt en ze meeneemt op een wilde rit. Na veel spelen, experimenteren en opnemen kwam de eerste 7-track EP uit in oktober 2014.

In 2015 speelde Standup ’69 30 shows in Nederland en voor het eerst ook in het buitenland: in de UK. De band bouwde gestaag een reputatie op door 2 keer het Eendrachtfestival te winnen, de publieksprijs van de ‘Grote Prijs van Rotterdam’ binnen te slepen en door voor het eerst genomineerd te worden voor de Rotterdam Music Awards voor single ‘Not Like Home’, uitgekomen in september.

Op 18 maart 2016 releasete de band hun 2e EP ‘5X69’ in Worm Rotterdam met een nieuwe live ervaring met visuals. Kort daarna werden ze geselecteerd voor de Popronde 2016 en werd de horizon verbreed door tours door Duitsland en de UK.

Standup ’69 is in 2017 vooral bezig geweest met het opnemen en produceren van hun debuutalbum ’Communicate’, welke zal worden uitgebracht op 30 maart 2018 door Butler Records. Met de singles ‘Communicate With Me’, ‘Dark Space’ en ‘As It Comes’, zetten ze een stap in de nieuwe muzikale richting en live ervaring. Op 31 Maart 2018 is de album release party in V11 in Rotterdam.