THE TUNES

Programmeurs Schippop: THE_TUNES.jpg
“Als een band overdag in een koffietent al een feest weet te maken waarbij het publiek op de bar danst, dan kan het optreden op Schippop niet anders dan een mooi feest worden.”

In de zomer van 2008 kochten The Tunes een bus. Diezelfde nacht vertrokken ze voor een maand naar Frankrijk. In de bandbus leerden The Tunes elkaar kennen. Op de straten leerde het vijftal spelen zoals geen andere band dat doet. Ze bedachten daarvoor een gloednieuw genre: Folk & Roll. Authentiek. Puur. Energiek. Voor The Tunes samen te vatten in één woord: Pududu!.

“Soms duikt er zo’n bandje op, waar alles aan klopt.” (3VOOR12)
 
Er was een moment waarop de pers de muziek van The Tunes omschreef als ‘ouwelullenmuziek voor jonge mensen’. Op zich natuurlijk een mooi compliment, als het waar was geweest. Want ouwelullenmuziek is wel het laatste dat The Tunes maken. Toegegeven, een contrabas en trekharmonica zie je niet vaak en ook een drummer die potten, pannen en kippengeluiden gebruikt kom je niet vaak tegen. Toch is de muziek alles behalve ouderwets. De nummers van The Tunes zijn namelijk stuk voor stuk enerverende en toegankelijke popnummers. Nummers waarin rock, funk, folk en rock ‘n roll worden gemixt tot dat wat The Tunes een eigen naam hebben gegeven. Folk & Roll. Een aanstekelijke combinatie waarbij stilstaan onmogelijk is, zoveel is duidelijk na ruim 200 shows in drie jaar.
 
The Tunes gaan onder je huid en in je vezels zitten. En de enige manier om ervan af te komen is door te bewegen. Door te dansen. Op The Tunes. Op Folk & Roll.
 
Debuutplaat Pududu! komt op 18 november uit bij Rough Trade. Dit wordt gevierd met een uitverkochte releaseshow in Paradiso, een comeback-show op 30 december in Paradiso én een uitgebreide tour door het land. Op de plaat staat ook Humanity Insanity, de eerste single van The Tunes.
 

 

OOR over The Tunes:

“The Tunes hebben alles in huis om dé live-act van 2011 te worden.”
 
Nieuwe Revu over The Tunes: 
“Door opzwepende ritmes en een vrolijk tekeergaand instrumentarium met trekharmonica en wasbord wordt een gipsysfeer opgeroepen die van de plaat afspat.”
 
 
The Tunes trof Schippop voor een interview met een huiskamerconcert in Utrecht: 

Website:
http://www.thetunes.nl