THE VAN JETS

De Noordzee spuwde vier nakomelingen uit,THE_VAN_JETS.jpg
onder hen de steeds kibbelende broers Verschaeve. The Van Jets zetten al gauw Vlaamse podia in vuur en vlam met verschroeiende riffs en krachtige songs. Erkenning kwam er snel: na wat nog maar hun vijfde optreden ooit bleek te zijn, sleepten ze in de Brusselse AB ‘s lands meest begeerde rocktrofee in de wacht: Humo’s Rock Rally.De EP Belvédère Records presents The Van Jets werd niet veel later uitgebracht, geproduced door Frank Duchêne (eerder Hooverphonic). Deze EP bevatte de eerste hitsingle Ricochet. In de complexe mix van schoonheid en geweld, gitaar riffs en sterke songs, vrouwelijk en mannelijk, zit de chemie van The Van Jets.

Niet veel later doken de bandleden de studio voor een tweede keer in. Dit keer met Pascal Deweze als producer (één van België’s meest getalenteerde underground artiesten, bekend van oa. Sukilove, Metal Molly, Mauro Pawlowski) en Aaron Prellwitz (Death Cab for Cutie, John Vanderslice) achter de mixtafel. De band zocht de diversiteit en het experiment op, getuige Electric Soldiers. The Van Jets groeiden hiermee uit tot eengerespecteerde rock ’n roll band en veroverden het radio universum met menig single!

Met hun stevige live reputatie deden ze vele clubs stomen en prijkten ze op tientallen zomerfestivals zoals Rock Werchter, Pukkelpop en Dour festival. De kruistocht ging ook buiten de landsgrenzen door met tours in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk.Verslaafd aan de smaak van het hinterland en klaar voor de volgende stap, sloten The Van Jets zich in London van de buitenwereld af om samen met producer Jon Gray (The Subways, Editors, Infadels, The Kooks) een vervolgalbum op te nemen in de fameuze ondergrondse vintage studio The Garden. In die bevrijdende omgeving tilde de band de “dirty and beautiful” aanpak naar een hoger niveau, met ruimte voor nieuwe sounds en thema’s. Resultaat is vuile slepende rock ’n roll tot popsongs pur sang, steeds met die eigenzinnige, waanzinnige en melodieuze Van Jets touch.

Greg Gordon (Wolfmother, Jet, Soulwax) mixte het album tot een ongezien opwindende trip, genaamd Cat Fit Fury.

Op dit album hebben The Van Jets zichzelf overtroffen. Klaar om grenzen te doorbreken!

Website:
http://www.thevanjets.be