ZORITA

Programmeurs Schippop:ZORITA.jpg
“Hun optredens tijdens het lokale festival Cult Royale bevestigde dat we te maken hebben met een unieke band die een groter podium verdienen.”

“Goede Flamenco-Rock alsof Tom Waits, Vaya Con Dios heeft gekaapt!” Zorita neemt je mee op een muzikale reis langs de donkere bruisende stegen van Parijs over de Maya tempels van Tequila beneveld Mexico en door de verborgen catacomben van mysterieus Budapest.

Via de snerpende winden van de Colorado woestijn en de klank van de beukende golven uit de Noordzee brengen ze je naar een pleintje in Zuid-Spanje waar de muziek uit alle stegen klinkt en iedereen danst op straat. 

De 9-koppige band haalde in 2009 in de finale van de Amsterdamse Popprijs en het jaar daarop de finale van de Grote Prijs van Nederland. Zorita overtuigde onder andere al op befaamde evenementen zoals Over het IJ Festival en Het Parcours. Ze werden geselecteerd voor het prestigieuze Italiaanse Straat Festival Ferrara Busker en de Popronde én ze knalde ook nog eens op een “secret” gig tijdens Lowlands 2010.

Hun Mestizo Pop geluid wordt vaak vergeleken met de exotische geluiden van Calexico gecombineerd met de rauwheid van Tom Waits, de melancholie van Jacques Brel en de opzwepende beats van Manu Chao.

Al met al vormt Zorita een spannende samensmelting van stijlen en ervaringen die je gezien moet hebben!! 

 

 

3VOOR12:

“Dit vooruitstrevende achtkoppige gezelschap weet het publiek te boeien met warme, mediterraanse klanken. Met een scala aan volksinstrumenten namen ze het publiek mee naar wat een oergezellig, sfeervol zigeunerfeest in het hartje van de stad zou kunnen zijn.”
 
LIVE XS:
“Stuk voor stuk supermuzikanten. Met name de violist, die werkelijk fantastisch speelt, en de enthousiaste accordeonist springen eruit. Een muzikaal wonder.”
 
 
In Ciccionina in Delft spraken wij van Schippop met twee heren van Zorita:

Website:
http://www.zorita.nl